Accountmanager IT

Accountmanager IT bij Locus People

Wat heb jij?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding
 • Je bent een winnaar en geeft niet op
 • Je bent geïnteresseerd in ondernemerschap, business en/of IT
 • Je beschikt over een rijbewijs B
 • Je hebt interesse in sales en arbeidsbemiddeling

Wat krijg je terug?

 • Bij voorkeur een contract voor 40 uur per week
 • Salaris, op basis van kennis en ervaring
 • Een passende bonusregeling
 • Een mobiele telefoon
 • Een auto van de zaak
 • 25 vakantiedagen
 • Begeleiding on-the-job door je collega’s
 • Gezellige werksfeer op kantoor
 • Diverse trainingen en opleidingen, te beginnen met onze Locus People Startersweek
 • IT-specialisten bemiddelen bij de meest bekende werkgevers van Noord-Nederland

Wat doe je?

Waar ga je aan de slag?

Locus People IT is een arbeidsbemiddelaar gericht op de IT. Wij houden ons bezig met het werven en selecteren van geschikte IT-specialisten voor onze klanten. We bemiddelen verschillende type functies waaronder servicedeskmedewerkers, beheerders, software engineers, en IT-consultants.

Door persoonlijke aandacht zorgt Locus People IT voor een juiste match tussen kandidaten en opdrachtgevers. Als accountmanager ga je aan de slag bij ons team in Groningen en ben je zelf verantwoordelijk om je klantenbestand op te bouwen. Uiteraard helpen we je daarbij. Binnen deze functie houd jij je dagelijks bezig met het benaderen van nieuwe en bestaande opdrachtgevers, relatiebeheer, prijsafspraken en aftersales. Jij bent verantwoordelijk voor het gehele klanttraject van A tot Z. Hierin krijg je de ruimte omdat op je eigen manier te doen.

We werken met een jong team waarin we houden van competitie. Zo hebben we regelmatig onderling weddenschappen en mini-competities.

Direct reageren

Jouw groeipad 

Locus People IT is de jongste businessunit van Locus People Nederland die sinds medio 2019 bestaat. We hebben op dit moment de focus op Noord-Nederland en hebben de ambitie om dit landelijk uit te breiden. Vanuit de rol van accountmanager kan je doorgroeien naar medior/senior accountmanager of salesmanager. Mocht je de ambitie hebben om in andere delen van het land aan de slag te gaan dan is dat altijd bespreekbaar!

Als je bij het lezen van deze vacature geïnteresseerd bent in wie we zijn, hoe we werken en wat wij voor jou kunnen betekenen neem dan contact op! We maken graag persoonlijk kennis. Voor vragen kan je altijd bellen met Chris via 06-22426336.

We hopen je snel te spreken!

Jouw dag bij Locus People

Jouw dag begint rond 08.30 uur bij ons op kantoor in Groningen. Je begint met het maken van een plan de campagne voor die dag. Deze focus deel je met het team en vervolgens ga je aan de slag. Terwijl je druk bezig bent met acquisitie belt een klant over de kandidaat die je vorige week hebt geïntroduceerd. Hij wil graag een kennismakingsgesprek inplannen. Nadat je dit hebt ingepland met de kandidaat stem je het af per mail. Je maakt je acquisitielijst af en bevestigt de nieuwe bedrijfsbezoeken. Dan is het tijd voor lunch. Na de lunch is er ruimte voor ontspanning dankzij een potje tafeltennis. In de middag ga je op bedrijfsbezoek en leer je een nieuwe klant kennen. Terug op kantoor ga je direct aan de slag met het matchen van geschikte kandidaten bij dit bedrijf. Richting het einde van de dag sluit je nog aan bij een intakegesprek met een nieuwe kandidaat die wellicht bij jouw klant past. Na afloop zet je de kandidaat in het systeem en sluit je de dag af.

DSC08027-1-4

De week van Gerard Martijn

Hoe ziet jouw week als accountmanager bij Locus People er nu uit? Hieronder zie je dag voor dag hoe een willekeurige week van Gerard Martijn er uitziet. Daarnaast vertelt Gerard Martijn over de leukste en minst leuke momenten in zo’n week.

Jouw leukste dag

De leukste dag van de week was de maandag. De dag waar je in eerste instantie na het weekend het meest tegenop ziet, maar die in mijn ogen de dag is die weer een schoon canvas aanreikt om je kunsten op los te laten. Je hebt even goed kunnen nadenken over de kandidaten en de klanten die je vorige week hebt gesproken, je bespreekt de kansen in je team en richt je pijlen op de “projectjes” van aanstaande week. Vanaf dan ga je je tanden zetten in het uit het vuur slepen van een goede deal.  Een potje schaken met drie partijen, waar naast de belangen van de kandidaat en de opdrachtgever, ook het belang van Locus People belangrijk is.

Daarnaast kan je alvast beginnen met de bellijst voor de telefonische acquisitie van de volgende dag zodat je op dinsdagochtend gelijk kan beginnen om nieuwe kansen te creëren.

Jouw minst leuke dag

De vrijdag vind ik misschien wel de minst interessante dag van de week. Dat komt voornamelijk omdat je druk bezig bent met het afhandelen van al je matches. De concentratie van jou en je collega’s is iets minder dan andere dagen omdat het weekend voor de deur staat. Daarnaast merk je ook dat klanten minder makkelijk bereikbaar zijn.

Gelukkig is het wel mooi om de week af te sluiten samen met je collega’s bij de VrijMiBo. Hier drinken we samen een biertje en nuttigen wij graag een hartige versnapering.

Jouw week als accountmanager

Naast de maandag en woensdag bestaat de week uit nog meer dagen. Hieronder zie je hoe een week bij Locus People er uit kan zien.

Maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

8.00
.

9.00
.

10.00
.

11.00
.

.
Koffie
Teambespreking
Kandidaten voorstellen bij klanten
Voorbereiding op kennismaking met een kandidaat
Acquisitieblok voorbereiden
Klantacquisitie
Vacatures verzamelen en verwerken
.
Llaatste voorbereidingen voor introductie
Introductie met kandidaat bij klant
Terug naar kantoor
Acquisitieblok voorbereiden
Klantacquisitie
Verwerken van resultaten
.
Takenlijst bijwerken
Weekevaluatie
Administratie en CRM-systeem bijwerken

12.00
.

13.00
.

14.00
.

15.00
.

16.00
.

17.00
.

18.00
.

Gezamenlijke lunch
Kennismaking met kandidaat
Kandidaat bespreken met team
Kandidaat matchen met geschikte vacature bij potentiële opdrachtgevers
Voorbereiding op telefonische acquisitie
Gezamenlijke lunch
Voorgestelde kandidaten bespreken met opdrachtgevers
SUCCES! Kandidaat wordt uitgenodigd door opdrachtgever
Kandidaat inlichten en voorbereiden op het gesprek
Gezamenlijke lunch
Terugkoppeling van klant
onderhandeling met kandidaat over arbeidsvoorwaarden
Onderhandeling met klant over de inzet
stappenplan om de onderhandeling af te ronden
Gezamenlijke lunch
Onderhandeling afronden met klant
Kandidaat informeren over akkoord met klant
Contracten laten opstellen voor klant en kandidaat
Reistijd
Acquisitiegesprek bij potentiële klant
Gezamenlijke lunch
Medewerkers bellen voor een update
Kandidaten zoeken naar aanleiding van acquisitiegesprek
FEEST! Contract doornemen en tekenen met kandidaat
Vrijdag middag borrel

HEB JE INTERESSE

Zie jij jezelf al aan de slag gaan als accountmanager bij Locus People IT of wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op via telefoonnummer 078 2000 249 of via sollicitatie@locuspeople.nl.

Of lees meer over Locus People

WhatsApp met ons!