Corporate Recruiter

Corporate recruiter bij Locus People 

Wat heb jij?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding
 • Je hebt affiniteit met een commerciële werkomgeving
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
 • Daarnaast ben je ondernemend, flexibel, resultaatgericht, energiek en daadkrachtig
 • Je vindt het leuk om mensen te spreken en ze te helpen bij het vinden van een baan
 • Je vindt het leuk om te organiseren en te regelen

Wat krijg je terug?

 • Geld
 • Een fulltime dienstverband met uitzicht op een vast contract
 • Een passende bonusregeling
 • Een mobiele telefoon
 • 25 vakantiedagen
 • Een takenpakket met veel diversiteit en eigen verantwoordelijkheden
 • De ruimte om jezelf te ontwikkelen door opleidingen, trainingen en/of cursussen

Wat doe je?

Waar ga je aan de slag?

Locus People Nederland is een arbeidsbemiddelaar gericht op de Techniek, Finance, IT en Sociaal Domein. Het bedrijf bestaat uit meerdere teams die verdeeld zijn over 6 vestigingen in Rotterdam, Utrecht, Breda, Groningen, Den Haag en Zwolle.

Locus People houdt zich bezig met het werven en selecteren van geschikte kandidaten en deze verbinden met bestaande of nog te benaderen klanten. Door persoonlijke aandacht zorgt Locus People voor een juiste match tussen kandidaten en opdrachtgevers.

Als Corporate Recruiter ga je aan de slag in een gemotiveerd team op het hoofdkantoor in Hendrik-Ido-Ambacht. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van de salesteams op de verschillende vestigingen. Je komt terecht op een werkplek met veel jonge mensen waar we wel in zijn voor een beetje competitie, het leuk vinden om samen activiteiten te ondernemen en elke vrijdag de week afsluiten met een borrel.

Direct reageren

Jouw dag bij Locus People

’s Ochtends begin jij met het bijwerken van je mail om te kijken of er reacties op jouw vacatures zijn binnengekomen. Vervolgens bespreek je met het MT welke functies je deze week gaat oppakken en start je de zoektocht naar de perfecte kandidaat. Terwijl je druk bezig bent met het doorspitten van profielen belt een Salesmanager over het CV dat je vorige week hebt opgestuurd, hij is enthousiast en wil graag een gesprek in plannen met jouw kandidaat.
Na de lunch heb je een sollicitatiegesprek met een kandidaat die je hebt uitgenodigd voor een tweede gesprek. Zowel de kandidaat als de Salesmanager is na afloop van het gesprek is enthousiast, de volgende stap voor jou is om alles rond te maken en zo weer een nieuwe collega welkom te kunnen heten.

Wat ga je doen?

De functie van Corporate Recruiter is een nieuwe functie waarin je voornamelijk op zoek gaat naar potentiële accountmanagers, een belangrijk onderdeel hier van is de employer branding van Locus People. Je zoekt kandidaten en je voert de eerste gesprekken met de kandidaten. Je voert veel overleg met afdelingsmanagers en directie over de behoefte en de invulling van vacatures.

Je bent verantwoordelijk voor het plannen en begeleiden van interne sollicitatieprocedures. Ook zorg je voor afnemen van persoonlijkheidstesten. Vervolgens bespreek je de uitslagen weer met de interne stakeholders. Ook ben je verantwoordelijk voor het voeren van arbeidsvoorwaardengesprekken en het tekenen van contracten. Wanneer iemand start zorg jij voor een goede onboarding van onze nieuwe collega. Je zorgt dat de werkplek en middelen helemaal klaar zijn en dat diegene zich helemaal welkom voelt. Als laatste houd je je ook bezig met het coördineren van het interne opleidingsprogramma.

shutterstock_232832932

De week van Jeroen

Hoe ziet jouw week als Corporate Recruiter bij Locus People er nu uit? Hieronder zie je dag voor dag hoe een willekeurige week van Jeroen er uitziet. Daarnaast vertelt hij over de leukste en minst leuke momenten in zo’n week.

Jouw leukste dag

De leukste dag is vaak de dag waarop jij goede potentiele kandidaten spreekt voor onze teams door het land heen. Deze kandidaten bespreek je vervolgens met de Salesmanager en het MT om te kijken bij welk team ze uiteindelijk het beste passen. De maandag is vaak de dag waarop het bespreken van lopende procedures en matches tussen de teams en kandidaten plaats vindt. Dus maandag is misschien wel de leukste dag van de week!

Jouw minst leuke dag

De minst leuke dag van de week zal waarschijnlijk de dag zijn waarop je druk bent met de administratie. Uiteraard kun je dit zelf plannen maar soms hoopt het tussen alle lopende zaken toch op, richting het einde van de week ben je vaak bezig met het afhandelen van alle gestarte processen. Uiteraard sluiten we de vrijdag wel goed af met de VrijMiBo en daaropvolgend het weekend!

Jouw week als CORPORATE Recruiter

Geen week als Corporate recruiter is hetzelfde. Afhankelijk van de lopende aanvragen en nieuwe kandidaten wisselt dit constant. Hieronder een schema hoe een week eruit zou kunnen zien.

Maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

8.00
.

9.00
.

10.00
.

11.00
.

.
Koffie
Teambespreking
bespreking weekdoelen met het MT
Sollicitatiegesprek met accountmanager
Schrijven van nieuwe vacatureteksten voor op de website
Opstellen van een mailing voor verschillende doelgroepen in de database
.
Reacties op vacatures verwerken
Intakes op de juiste manier in het systeem zetten.
In samenspraak met het MT een vacature hotlist opstellen
Gerichte mailings versturen naar de doelgroep
Benaderen van gevonden profielen online
Intake nieuwe kandidaat
.
Bijwerken van de reacties op de vacatures op de website
Bijwerken van de database met update van lopende procedures of informatie omtrent kandidaten
Zoeken naar nieuwe profielen

12.00
.

13.00
.

14.00
.

15.00
.

16.00
.

17.00
.

18.00
.

Gezamenlijke lunch
Kandidaten zoeken
Intake kandidaat via Microsoft Team
Bespreken kandidaat met Salesmanager
Gezamenlijke lunch
Recruitmentfocus bespreken met de Regiomanager
LinkedIn gebruiken om nieuwe kandidaten te werven
Tweede gesprek met kandidaat en Salesmanager
Gezamenlijke lunch
Deelnemen aan een vacaturebeurs op de Hogeschool
Terug op kantoor contact onderhouden met gesproken kandidaten en eventueel voorzien van updates in het proces
Gezamenlijke lunch
Voorbereiden werkplek van nieuwe collega
LinkedIn gebruiken om nieuwe kandidaten te werven
Nieuwe interview momenten bevestigen richting de kandidaten
Gezamenlijke lunch
Inplannen van een capaciteitentest voor een kandidaat.
Benaderen en nabellen van kandidaten
Vrijdag middag borrel

Ons Sollicitatieproces

HEB JE INTERESSE

Zie jij jezelf al aan de slag gaan als Corporate recruiter bij Locus People of wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Jeroen Feelders via 06-15217267 of via j.feelders@locuspeople.nl

Of lees meer over Locus People

WhatsApp met ons!