HR medewerker

HR medewerker bij Locus People

Wat heb jij?

 • Een afgeronde HBO-opleiding (HRM of vergelijkbaar)
 • Een flinke dosis enthousiasme
 • Een proactieve instelling
 • Een sterk cijfermatig inzicht
 • Ervaring van HRM processen door (bij)banen of stages

Wat krijg je terug?

 • Geld
 • Een contract voor zeven maanden met zicht op een vast contract
 • Een fulltime baan
 • 25 vakantiedagen
 • Een takenpakket met veel diversiteit en eigen verantwoordelijkheden
 • De ruimte om jezelf te ontwikkelen door opleidingen, trainingen en/of cursussen

Wat doe je?

Waar ga je aan de slag?

Locus People Nederland is een arbeidsbemiddelaar gericht op de techniek, finance en IT. Het bedrijf bestaat uit meerdere teams die verdeeld zijn over vijf vestigingen in Rotterdam, Utrecht, Zwolle en Groningen.

Locus People houdt zich bezig met het werven en selecteren van geschikte kandidaten en deze verbinden met bestaande of nog te benaderen klanten. Door persoonlijke aandacht zorgt Locus People voor een juiste match tussen kandidaten en opdrachtgevers.

Als HR medewerker ga je aan de slag in een gemotiveerd team op het hoofdkantoor in Hendrik-Ido-Ambacht. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van de salesteams op de verschillende vestigingen. Je houdt je bezig met contractbeheer van arbeidsovereenkomsten en contracten met opdrachtgevers, salarisadministratie, ureninvoer. Bovenal ben je het aanspreekpunt voor je collega’s en externe medewerkers voor al hun HR vraagstukken.

Je komt terecht op een werkplek met veel jonge mensen waar we wel in zijn voor een beetje competitie. Een paar keer jaar testen we dit aan de hand van bijvoorbeeld paintball, een watergevecht, prison escape of zelfs een wintersportreis.

 

Direct reageren

Jouw dag bij Locus People

Je begint je dag met een kop koffie en zet je computer aan. Je mailbox staat al vol met HR gerelateerde vragen zoals: “kun je aangeven wat nu exact de vervolgstappen zijn om deel te nemen aan de pensioenregeling?” Of “Ik wil graag bij jullie een werkgeversverklaring opvragen, is dit mogelijk?” Je begint de dag met het openen en beantwoorden van deze mails. Hierna heb je een overleg met je andere collega’s van de afdeling Administratie om de lopende zaken met elkaar te bespreken en af te stemmen. Je kan dus even weg achter je computer.
Na de lunch zie je in je mailbox een startformulier voor een nieuwe medewerker. Dit betekent dat je twee nieuwe contracten kan opstellen voor zowel de medewerker als de opdrachtgever. Aan het einde van de dag krijg je nog een mailtje, of jij dat planning van de Inhousedag al af hebt, natuurlijk heb je dit al gedaan en hoef je de planning alleen nog maar op te sturen. Je laat de contracten nakijken en ondertekenen. Als deze helemaal in orde zijn, kunnen deze worden opgestuurd. Dit betekent dat de nieuwe medewerker straks kan tekenen en jij je bijdrage weer hebt geleverd!

Servicedesk II

De week van een HR Mederwerker

Hoe ziet jouw week als HR medewerker bij Locus People er nu uit? Hieronder zie je dag voor dag hoe een willekeurige week er uitziet. Daarnaast vertelt Ellen over de leukste en minst leuke momenten in zo’n week.

Jouw leukste dag

De donderdag is in deze week zeker de leukste dag! Wat het vooral leuk maakt is dat je op zo’n dag met zo veel diverse werkzaamheden bezig kan zijn.

De dag begint met een startformulier, dat betekent succes voor een van je collega’s en dat iemand een nieuwe baan heeft gevonden. Daarna een nieuwe collega op weg helpen en een andere collega voorzien van een verlenging van zijn arbeidsovereenkomst, het positieve gevoel wat daar van af straalt neem je de rest van de dag mee.

Ook het verzorgen van de trainingen voor accountmanagers is dankbaar werk, je bent tenslotte bezig met de persoonlijke ontwikkeling van de mensen die je kent, dat is gewoon ontzettend leuk!

Jouw minst leuke dag

De maandag vind ik zelf waarschijnlijk de minst spectaculaire dag van de week, grotendeels omdat het nogal veel van hetzelfde werk is. De dag zit vol met nuttige, maar minder spannende taken.

het invoeren van nieuwe medewerkers in het systeem, gewerkte uren invoeren en controleren en facturatie van die uren, wanneer het allemaal op één dag valt kan dat soms wel heel veel administratie worden.

Ik ben liever bezig met het verder helpen van collega’s!

Jouw week als HR medewerker

Naast de maandag en donderdag bestaat de week uit nog meer dagen. Hieronder zie je hoe een week bij Locus People er uit kan zien.

Maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

8.00
.

9.00
.

10.00
.

11.00
.

.
Koffie
Mailbox nalopen en vragen beantwoorden
Arbeidsvoorwaarden- gesprek met kandidaat
Invoeren medewerkers- gegevens in systeem
.
Mailbox nalopen
Administratieoverleg
Proforma opstellen
Kennismakingsgesprek met nieuwe medewerker
.
Uren medewerkers controleren en invoeren
Voorbereiden salarissen
Facturen samenstellen en verzenden
.
Mailbox nalopen
Opdrachtbevestiging opstellen
Uitgifte faciliteiten nieuwe medewerker
Opstelling contractverlenging
Naar vestiging Delft
Bijpraten collega’s + Mailbox nalopen
Contractbespreking nieuwe medewerker
Terug naar hoofdkantoor

12.00
.

13.00
.

14.00
.

15.00
.

16.00
.

17.00
.

18.00
.

Gezamenlijke lunch
Uren medewerker controleren en invoeren
Facturen maken en verzenden
Externe medewerker aanzeggen
Gezamenlijke lunch
Nieuw startformulier nalopen en contracten opmaken
Voorbereidingen treffen voor startersweek nieuwe accountmanagers
Gezamenlijke lunch
Studieovereenkomst opstellen
Facturen ZZP’ers controleren en invoeren
Brainstormen over invulling Inhousedag
Gezamenlijke lunch
Bespreken trainingen
Trainingen inplannen voor accountmanagers
Mailbox nalopen
Arbeidsvoorwaarden- gesprek met kandidaat
Gezamenlijke lunch
Salarissen bespreken en afronden
Personeelsdossiers bijwerken
Contractoverzicht nakijken
Week afsluiten met de borrel

HEB JE INTERESSE

Zie jij jezelf al aan de slag gaan als HR medewerker bij Locus People of wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op via telefoonnummer 078 2000 249 of via j.feelders@locuspeople.nl.

Of lees meer over Locus People

WhatsApp met ons!