Marketing medewerker

Marketing medewerker bij Locus People

Wat heb jij?

 • Een afgeronde HBO-opleiding (bij voorkeur richting Communicatie en/of Marketing)
 • Gevoel voor het creatief vormgeven van tekst en beeld
 • Een flinke dosis enthousiasme
 • Een ondernemende instelling
 • Het vermogen om ideeën en informatie, mondeling en schriftelijk duidelijk over te brengen (het liefst ook nog zonder spelfouten)
 • Ervaring op het gebied van marketing en/of communicatie door (bij)banen of stages is handig

Wat krijg je terug?

 • Een salaris tussen de €2.200,- en €2.600,- op basis van kennis en ervaring
 • Een divers takenpakket
 • Veel verantwoordelijkheid met ruimte voor jouw inbreng en creatieve ideeën
 • De ruimte om jezelf te ontwikkelen door middel van cursussen en/of trainingen
 • Een werkomgeving met collega’s waar je iets van kan opsteken

Waar ga je aan de slag?

Locus People Nederland is een arbeidsbemiddelaar gericht op de Technische markt, onder te verdelen in de Industrie, Installatietechniek en Bouw- en Civiele techniek. Het bedrijf bestaat uit meerdere teams die verdeeld zijn over 5 vestigingen in Rotterdam, Utrecht, Breda, Groningen en Zwolle.

Hoe zien jouw werkzaamheden eruit?

Binnen deze functie houd jij je bezig met het voorbereiden, uitvoeren en coördineren van al onze marketingactiviteiten. Als marketing medewerker bij Locus People kom je te werken op ons hoofdkantoor in Hendrik-Ido-Ambacht. Hier bevindt zich de administratie afdeling die verantwoordelijk is voor alle vestigingen. Daarnaast zit hier ook een deel van ons salesteam. Onze administratie bestaat uit finance, HR, marketing en interne recruitment.

Je komt terecht op een werkplek met veel jonge mensen waar we wel in zijn voor een beetje competitie. Een paar keer per jaar testen we dit aan de hand van bijvoorbeeld paintball, een watergevecht, prison escape of misschien zelfs een wintersportreis.

Buiten dat je je bezig houdt met de marketing voor Locus People zijn er nog vier andere ondernemingen waar jij mee aan de slag gaat. Er valt nog genoeg te ontdekken, waardoor je alle kanten op kan en alles kan uitdenken.

Jouw nieuwe organisatie

Locus People houdt zich bezig met het werven en selecteren van geschikte kandidaten en deze verbinden met bestaande of nog te benaderen klanten. Door persoonlijke aandacht zorgt Locus People voor een juiste match tussen kandidaten en opdrachtgevers.

Zie jij jezelf al aan de slag gaan als Marketing medewerker bij Locus People of wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Jeroen Feelders via 06-15217267 of via j.feelders@locuspeople.nl

Jouw dag bij Locus People

Je begint je dag met een kop koffie en zet je computer aan. Je begint met het aanpassen van de presentatie met sales-cijfers. Dit doe je aan de hand van mailtjes die jouw collega’s dagelijks naar je sturen. Een update van deze presentatie zet jij op het intranet zodat al je collega’s kunnen zien hoe zij er voor staan. Vervolgens controleer je alle social media kanalen en kijk je of er nog reacties zijn binnengekomen en hoeveel ‘views’ en ‘likes’ jouw content hebben opgeleverd. Je ziet dat een vraag binnen is gekomen via LinkedIn, iemand zoekt een baan in de techniek! Je zorgt er voor dat deze persoon bij een accountmanager terecht komt zodat hij verder geholpen wordt.
Na de gezamenlijke lunch heb jij een belafspraak met een opdrachtgever. Hij is enthousiast en wil graag helpen bij het schrijven van een artikel voor ‘onze opdrachtgevers aan het woord’, een rubriek op de website. Je hebt een aantal vragen voorbereid en kan gaan bellen. Het gesprek neem je op zodat je er straks een kloppend artikel van kan schrijven. Je hebt een leuk gesprek met de opdrachtgever en hebt alle antwoorden gekregen die je nodig hebt. Nu kun je gaan schrijven! Als je de eerste opzet van het verhaal af hebt, zorg je dat het naar de opdrachtgever gestuurd wordt. Dan komt er een collega van de salesafdeling naar je toe of er relatiegeschenken geregeld kunnen worden. Hier heb jij wel ideeën voor! Volgende week zit jij bij de salesmeeting en kan je dit meteen voor leggen.

HR medewerker 3

De week van Noortje

Hoe ziet jouw week als marketing medewerker bij Locus People er nu uit? Hieronder zie je dag voor dag hoe een willekeurige week van Noortje er uitziet. Daarnaast vertelt Noortje over de leukste en minst leuke momenten in zo’n week.

Jouw leukste dag

Woensdag is deze week het leukst. Op deze dag komt namelijk alles samen, ik ben veel bezig met social media en kan creatief bezig zijn.

De dag begint met de cijfer presentatie, dit is hoe de dag standaard begint. Dit is een fijne taak om mee te beginnen, omdat je zelf op deze manier overzicht krijgt in wat er allemaal gebeurd binnen Locus. Tijdens de marketing meeting kan ik mijn nieuwe ideeën voor nieuwe relatiegeschenken voorleggen en wordt dit positief ontvangen. Voor de lunch zie ik ook dat we leuke reacties hebben gekregen op de laatste post, fijn om te lezen!

Daarnaast kan ik weer aan de slag met al mijn creatieve ideeën voor een campagne voor onze nieuwe Inhousedag. Altijd leuk om weer te brainstormen voor nieuwe ideeën voor onze content.

Jouw minst leuke dag

Vrijdag was in deze week het minst leuk. Vooral omdat de dag heel erg vol zit met schrijfopdrachten. Vaak vind ik het lastig om nog inspiratie te vinden als ik zoveel moet schrijven op een dag.

Soms vallen alle ‘schrijftaken’ op één dag en dit kan eentonig worden. Vaak trek ik mezelf dan even terug om in alle rust te kunnen werken. Ik ben liever bezig met verschillende taken, zodat de dag lekker veel afwisseling heeft.

Gelukkig sluiten we de vrijdag wel af met een borrel, dat is altijd heel gezellig!

Jouw week als marketing medewerker

Naast de woensdag en vrijdag bestaat de week uit nog meer dagen. Hieronder zie je hoe een week bij Locus People er uit kan zien.

Maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

8.00
.

9.00
.

10.00
.

11.00
.

.
Koffie
Mailbox nalopen en vragen beantwoorden
Cijfers beeldschermen bijwerken
Inventarisatie social media kanalen
.
Mailbox nalopen
Cijfers beeldschermen bijwerken
Inventarisatie social media kanalen
Evenementen planning
.
Cijfers beeldschermen bijwerken
Marketing meeting
Inventarisatie social media kanalen
.
Mailbox nalopen
Inventarisatie social media kanalen
Cijfers beeldschermen bijwerken
Contentagenda bijwerken
.
Cijfers beeldschermen bijwerken
Inventarisatie social media kanalen
Artikel ‘opdrachtgevers aan het woord’ uitwerken

12.00
.

13.00
.

14.00
.

15.00
.

16.00
.

17.00
.

18.00
.

Gezamenlijke lunch
Weekplanning bespreken
Nieuwe ‘posts’ klaarzetten
Website nalopen
Gezamenlijke lunch
Huisstijl artikelen inventaris
Nieuwe ‘posts’ klaar zetten
Gezamenlijke lunch
Presentatie startersweek voorbereiden
Nieuwe ‘posts’ klaar zetten
Opzet social media campagne voor de  Inhousedag opstellen
Gezamenlijke lunch
Wekelijkse marketing terugblik
Interview met opdrachtgever
Opzet van het artikel schrijven
Intranet bijwerken
Gezamenlijke lunch
Nieuwsbrief schrijven
Artikel op de website plaatsen
Nieuwe interne vacature opstellen
Week afsluiten met de borrel

Ons Sollicitatieproces

HEB JE INTERESSE

Zie jij jezelf al aan de slag gaan als marketing medewerker bij Locus People of wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op via telefoonnummer 078 2000 249 of via j.feelders@locuspeople.nl.

Of lees meer over Locus People