Salarisadministrateur

(Startend) Salarisadministrateur bij Locus People

Wat heb jij?

 • Minstens een afgeronde MBO diploma niveau 4
 • Een PDL diploma is fijn, geen pré
 • Een proactieve instelling
 • Een sterk cijfermatig inzicht
 • Affiniteit met cijfers en personeelszaken
 • Software kennis of in ieder geval ervaring met Exact online, AFAS / NMBR’s is handig, maar ook zo te leren

Wat krijg je terug?

 • Vanaf €2.000,- bruto, op basis van kennis en ervaring
 • Een contract voor zeven maanden met zicht op een vast contract
 • Een takenpakket met veel diversiteit en eigen verantwoordelijkheden
 • Ontwikkelingsmogelijkheden afgestemd op jouw persoonlijke ambitie
 • Een organisatie die met jou mee groeit

Waar ga je aan de slag?

Locus People Nederland is een arbeidsbemiddelaar gericht op de Technische markt, onder te verdelen in de Industrie, Installatietechniek en Bouw- en Civiele techniek. Het bedrijf bestaat uit meerdere teams die verdeeld zijn over 5 vestigingen in Rotterdam, Utrecht, Breda, Groningen en Zwolle.

Hoe zien jouw werkzaamheden eruit?

Je houdt je bezig met de veranderingen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, cao-wijzigingen en verwerken van salarismutaties en het opzetten van een kwaliteit controlesysteem en het beheren van de payroll-services. Bovenal ben je het aanspreekpunt voor je collega’s en externe medewerkers voor al hun vragen over salarisadministratie.

Jouw nieuwe organisatie

Locus People houdt zich bezig met het werven en selecteren van geschikte kandidaten en deze verbinden met bestaande of nog te benaderen klanten. Door persoonlijke aandacht zorgt Locus People voor een juiste match tussen kandidaten en opdrachtgevers.

Als Salarisadministrateur ga je aan de slag in een gemotiveerd team op het hoofdkantoor in Hendrik-Ido-Ambacht. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van de salesteams op de verschillende vestigingen.

Jouw dag bij Locus People

Je begint je dag met het lezen van mail. Je mailbox staat al vol met salaris gerelateerde vragen zoals: “Kun je aangeven wat de exacte details zijn omtrent mijn pensioenregeling?” Of “Worden deze maand al mijn onkostenvergoedingen vergoed?” Je begint de dag met het openen en beantwoorden van deze mails. Hierna heb je een overleg met je andere collega’s van de afdeling Administratie om de lopende zaken met elkaar te bespreken en af te stemmen.
Na de lunch zie je in je mailbox een contract voor een nieuwe medewerker. Dit betekent dat je de voorbereiding van de payroll kan opzetten. Aan het einde van de dag krijg je nog een mailtje, of jij de salarismutaties al hebt gecontroleerd, dit heb je natuurlijk al gedaan. Je neemt alles nog een keer door en stuurt dit terug naar je collega. Alle salarissen zullen de volgende dag weer netjes worden uitbetaald, jij hebt je bijdrage dus geleverd!

Salarisadministrateur

JOUW WEEK ALS SALARISADMINISTRATEUR

Hoe ziet jouw week als Salarisadministrateur bij Locus People er nu uit? Hieronder zie je dag voor dag hoe een willekeurige week er uitziet en wat de leukste en minst leuke momenten zijn in zo’n week.

Jouw leukste dag

De donderdag is in deze week zeker de leukste dag! Wat het vooral leuk maakt is dat je op zo’n dag met zo veel diverse werkzaamheden bezig kan zijn.

De dag begint met het verwerken van een betaling voor een nieuwe medewerker, dat betekent succes voor één van je collega’s en dat iemand een nieuwe baan heeft gevonden. Daarna kan je een nieuwe collega op weg helpen en een aantal vragen beantwoorden over zijn salarisstrook. Ze zijn blij dat ze bij jou terecht kunnen. Je maakt wat tijd vrij om vragen over de personeelsgids te beantwoorden en de verschillende vergoedingen toe te lichten. Consignatievergoedingen, tijd-voor-tijd regelingen; je bent van alles op de hoogte en dat geeft een goed gevoel!

Jouw minst leuke dag

De maandag is de minst spectaculaire dag van deze week, grotendeels omdat het nogal veel van hetzelfde werk is. De dag zit vol met nuttige, maar minder spannende taken. Urenstaten controleren, het invoeren van stamgegevens, het controleren van declaratieformulieren. Het zijn belangrijke taken die moeten gebeuren, maar als het allemaal op dezelfde dag valt, is het veel tegelijkertijd, het geeft wel een fijn gevoel als het eenmaal af is.

Jouw week als salarisadministrateur

Naast de maandag en donderdag bestaat de week uit nog meer dagen. Hieronder zie je hoe een week bij Locus People er uit kan zien.

Maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

8.00
.

9.00
.

10.00
.

11.00
.

.
Koffie
Mailbox nalopen en vragen beantwoorden
Controleren declaratieformulieren
Invoeren medewerkers- gegevens in systeem
.
Mailbox nalopen
Checken vordering betalingstermijnen
Opstellen inkoopfacturen
Voorbereiding loonaangifte
.
Uren medewerkers controleren en invoeren
Verzamelen en wijzigen stamgegevens
Facturen samenstellen en verzenden
.
Mailbox nalopen
Opdrachtbevestiging opstellen
Uitgifte faciliteiten nieuwe medewerker
Controleren urenadministratie
Bijpraten collega’s + Mailbox nalopen
Verwerken stamgegevens
Voorbereiden salarissen
Controleren declaratieformulieren

12.00
.

13.00
.

14.00
.

15.00
.

16.00
.

17.00
.

18.00
.

Gezamenlijke lunch
Uren medewerker controleren en invoeren
Facturen maken en verzenden
Externe medewerker aanzeggen
Gezamenlijke lunch
Administratieoverleg
Mailbox nalopen en vragen beantwoorden
Gezamenlijke lunch
Studieovereenkomst opstellen
Facturen ZZP’ers controleren en invoeren
Gegevens van de dagboeken invoeren
Gezamenlijke lunch
Controleren inkoopfacturen
Controleren declaratieformulieren
Mailbox nalopen
Betalingstermijnen controleren
Gezamenlijke lunch
Salarissen bespreken en afronden
Personeelsdossiers bijwerken
Contractoverzicht nakijken
Week afsluiten met de borrel

Ons Sollicitatieproces

HEB JE INTERESSE

Zie jij jezelf al aan de slag gaan als Salarisadministrateur bij Locus People of wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op via telefoonnummer 078 2000 249 of via j.feelders@locuspeople.nl.

Of lees meer over Locus People