Salesmanager

Salesmanager bij Locus People

Wat heb jij?

 • Werkervaring als account-, salesmanager of andere soortgelijke functie
 • Een afgeronde (commerciële) HBO-opleiding
 • Een resultaatgerichte instelling
 • Leidinggevend vermogen
 • Sterke communicatieve vaardigheden
 • Uitstekend in Nederlands zowel in woord als geschrift.
 • Rijbewijs B

Wat krijg je terug?

 • Geld
 • Een passende bonusregeling
 • Een representatieve auto
 • Een mobiele telefoon
 • 25 vakantiedagen
 • De vrijheid om jouw eigen team aan te sturen
 • Specifieke trainingen gericht op jouw behoefte
 • De kans om te werken met de grootste bedrijven in de branche

Wat doe je?

Waar ga je aan de slag?

Locus People Nederland is een arbeidsbemiddelaar gericht op de Techniek, Finance, IT en Sociaal Domein. Het bedrijf bestaat uit meerdere teams die verdeeld zijn over 6 vestigingen in Rotterdam, Utrecht, Breda, Groningen, Den Haag en Zwolle.

Locus People houdt zich voornamelijk bezig met het werven en selecteren van geschikte kandidaten en deze te koppelen aan bestaande of nog te benaderen klanten. Bij Locus People gaan we met beiden partijen in gesprek om zo tot de juiste match te komen tussen kandidaten en opdrachtgevers.

Als salesmanager ben je verantwoordelijk voor het begeleiden en aansturen van een team wat bestaat uit verschillende accountmanagers. Daarnaast houd je je zelf ook bezig met acquisitie en relatiebeheer. Verder ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de markt en stel je aan de hand hiervan je strategie bij. Jij bent verantwoordelijk voor het gehele reilen en zeilen van jouw team van A tot Z.

Je zal naast contact met je eigen team je ook contact hebben met je andere collega’s want iedereen zit in één ruimte. Je komt terecht op een werkplek met veel jonge mensen waar we wel in zijn voor een beetje competitie. Een paar keer jaar testen we dit aan de hand van bijvoorbeeld paintball, een watergevecht, prison escape of zelfs een wintersportreis.

Direct reageren

Jouw groeipad 

Locus People is een organisatie waar veel jonge mensen werken en die volop in beweging is. Onze teams in de bestaande vestigingen groeien, maar we openen ook nieuwe vestigingen en misschien ben jij wel degene die onze dienstverlening naar een heel ander vakgebied doortrekt.

Ook al heb je al ervaring, als professional ben je nooit uitgeleerd. Bij Locus People begrijpen we dat als geen ander, daarom bieden wij jou als collega alle ruimte om je vakinhoudelijk en op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen.

Als salesmanager bij Locus People, willen we in jou investeren. Daarom bieden wij diverse trainingen en externe cursussen aan die aansluiten bij de vaardigheden waar jij jezelf in wilt ontwikkelen. Uiteraard ontvang jij ook voldoende begeleiding vanuit de directie, om te blijven groeien.

Jouw dag bij Locus People

Met een kop koffie in je hand begin je je dag met het lezen van je mail. Je ziet dat de kandidaat van gisteren heeft getekend bij één van jouw accountmanagers, dat is goed nieuws! Straks komt je team bij elkaar om te bespreken hoe het gaat met de voortgang van ieders persoonlijke targets. Per accountmanager zijn de doelen anders en door jou opgesteld. Je bespreekt hoe jullie elkaar kunnen helpen om de gestelde doelen te behalen en wat ze hierbij nog van jou mogen verwachten. Na deze bijeenkomst check je de laatste marktontwikkelingen en of daarin kansen liggen voor jouw team.
Na de gezamenlijke lunch bereid je het gesprek voor wat je straks hebt met een nieuwe kandidaat. Het gesprek verloopt goed, Jullie gaan samen voor hem op zoek naar een nieuwe baan! Je stapt gelijk in de auto om langs te gaan bij een relatie van je. Je neemt de nieuwste aanwinst van je team mee, de nieuwe aangenomen junior accountmanager. Tijdens het gesprek bij de opdrachtgever wordt het duidelijk dat zij een nieuwe vacature hebben die vervuld moet worden. Een mooie taak voor je nieuwe collega, zo is je bezoek vandaag erg productief geweest.

De week van Jan Peter

Hoe ziet jouw week als Salesmanager bij Locus People er nu uit? Hieronder zie je dag voor dag hoe een willekeurige week van Jan Peter er uitziet. Daarnaast vertelt Jan Peter over de leukste en minst leuke momenten in zo’n week.

Jouw leukste dag

Mijn leukste dag is maandag, nog iets meer zelfs dan de donderdag. Hoewel ik het nog steeds leuk vind om echt met klanten en kandidaten bezig te zijn, haal ik nog meer plezier uit het begeleiden van mijn team. Op de maandag ben ik vrijwel de hele dag bezig om de accountmanagers individueel en als team te helpen om het maximale uit zichzelf en elkaar te halen. Wanneer iemand dan een deal afrond, dan is dat gevoel minstens net zo mooi als een eigen deal maken.

Jouw minst leuke dag

De minst leuke dag was voor mij woensdag. Soms heb je van die dagen dat je naar klanten of kandidaten moet die niet naast de deur zitten. Hoewel je in de auto genoeg mensen kunt bellen, echt productief werken zit er niet in.

Hoewel ook die reizen de moeite waard kunnen zijn, ben ik liever bezig met het coachen van m’n team!

Jouw week als salesmanager

Naast de maandag en woensdag bestaat de week uit nog meer dagen. Hieronder zie je hoe een week bij Locus People er uit kan zien.

Maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

8.00
.

9.00
.

10.00
.

11.00
.

.
Koffie
Voorbereiden teambespreking
Teambespreking
Salesmeeting
Acquisitieblok voorbereiden
Klantacquisitie
Intro bij opdrachtgever
.
Laatste voorbereidingen voor introductie
Introductie met kandidaat bij klant
Terug naar kantoor
Voorbereiden 1-op-1 gesprekken
1-op-1 gesprekken met team
Verwerken van resultaten
.
Takenlijst bijwerken
Weekevaluatie
Administratie en CRM-systeem bijwerken

12.00
.

13.00
.

14.00
.

15.00
.

16.00
.

17.00
.

18.00
.

Gezamenlijke lunch
Intake kandidaat samen met accountmanager
Kandidaat matchen met geschikte vacature bij potentiële opdrachtgevers
Voorbereiden 1-op-1 gesprekken
Gezamenlijke lunch
Klantbezoek met accountmanager
SUCCES! Kandidaat wordt uitgenodigd op gesprek door opdrachtgever
Kandidaat inlichten en voorbereiden op het gesprek
Gezamenlijke lunch
Terugkoppeling van klant
Reistijd naar klant
Onderhandeling met klant over de inzet
Belronde in de auto naar huis
Gezamenlijke lunch
Onderhandeling afronden met klant
Kandidaat informeren over akkoord met klant
Contracten laten opstellen voor klant en kandidaat
Reistijd
Acquisitiegesprek bij potentiële klant
Gezamenlijke lunch
Medewerkers bellen voor een update
Accountmanager helpen met zoekopdracht naar kandidaat
FEEST! Contract doornemen en tekenen met kandidaat
Week afsluiten met de borrel

Ons Sollicitatieproces  

HEB JE INTERESSE

Zie jij jezelf al aan de slag gaan als accountmanager bij Locus People of wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Jeroen Feelders via 06-15217267 of via j.feelders@locuspeople.nl

Of lees meer over Locus People

WhatsApp met ons!