Administratief Medewerker

Vind het juiste talent en bouw aan langdurige relaties.

Kom werken bij Locus People

Wat doe je als administratief medewerker?

Als administratief medewerker bij Locus People werk je in drie belangrijke gebieden: Human Resources, office management en salarisadministratie.

In de HR-rol draag je bij aan efficiënte HR-processen, waarbij je een centraal aanspreekpunt bent voor vragen over contracten, urenverwerking en personeelsgegevens, zowel van accountmanagers als de salarisadministratie. Jouw werk vormt de basis voor een nauwkeurige verwerking van lonen en administratie, maandelijks.

Verder hebben we de office manager, die verantwoordelijk is voor huishoudelijke taken, kantoorbenodigdheden, HR-ondersteuning, administratie, en fungeert als eerste aanspreekpunt voor collega’s. Daarnaast beheert de office manager debiteuren en informeert bedrijven over achterstallige betalingen.

En tot slot, de salarisadministratie, waar je bezig bent met veranderingen in arbeidsvoorwaarden, cao-wijzigingen, salarismutaties, kwaliteitscontroles en payroll-services. Hier ben je het centrale aanspreekpunt voor vragen van collega’s en externe medewerkers met betrekking tot salarisadministratie.

Wat voor opleiding heb je nodig om administratief medewerker te worden.

Om administratief medewerker te worden bij Locus People is een MBO-diploma vereist, bij voorkeur in een administratieve richting. Er is geen eerdere administratieve ervaring nodig om te beginnen, omdat Locus People diverse opleidingsmogelijkheden biedt. Voor de rol van salarisadministrateur is een MBO niveau 4 diploma verplicht, terwijl voor de meer gevorderde functies binnen de administratieve afdeling HBO-opleidingen vereist zijn.

Wat zijn de ontwikkelingsmogelijkheden binnen Locus People

Bij Locus People is een organisatie met jonge en groeiende teams in zowel bestaande als nieuwe vestigingen, zijn onze administratieve processen voortdurend in ontwikkeling.

Binnen onze administratie zijn er uitgebreide doorgroeimogelijkheden. Als starter begin je als junior HR assistent, waar je de basisvaardigheden leert en ontdekt waar je interesses liggen. Deze rol biedt inzicht in het vak en in Locus People zelf. Daarna kun je kiezen welke richting je op wilt gaan, zoals salarisadministratie, office functies of HR-assistentie.

Bij Locus People benutten we jouw kwaliteiten en zorgen we dat je de juiste keuzes maakt. Als een keuze niet past, bieden we de flexibiliteit om van carrièrepad te veranderen.

Ontwikkeling is een kernwaarde bij Locus People. We stimuleren groei met diverse trainingen en activiteiten. Onze onbegrensde doorgroeimogelijkheden houden jou als administratief medewerker gemotiveerd.

Hoe ziet je dag eruit bij Locus People:

HR medewerker:

Je begint je dag met koffie en het opstarten van je computer. In je overvolle mailbox vind je diverse vragen zoals: “Is de arbeidsovereenkomst van Ralf al binnen?” of “Wil je de verlofberekening van Peter opmaken?” Je begint je dag door deze e-mails te beantwoorden.

Tegen het einde van de ochtend staat er een overleg gepland met de Administratie afdeling. Hier bespreek je gewijzigde wet- en regelgeving met betrekking tot het Stipp pensioen en leg je uit wat dit inhoudt aan je collega’s. Om 12.30 uur ga je met de afdeling gezamenlijk lunchen en maak je een korte wandeling in de zon.

Na de lunch verwerk je de binnenkomende urenstaten om facturatie mogelijk te maken en zodat je collega met de salarisverwerking kan starten.

Verder controleer je het personeelsdossier van een nieuwe medewerker. Aan het einde van de middag meld je aan de accountmanager dat alles in orde is en de medewerker kan starten, waarmee je je takenlijst afvinkt..

Office manager: Je start je dag met koffie en het aanzetten van je computer. Je merkt dat de kladblokkenvoorraad slinkt en onderzoekt welke andere benodigdheden ontbreken. Zodra je de beste leverancier hebt gevonden, plaats je direct de bestelling, hopend dat deze morgen al binnen is.

In je agenda zie je dat er een overleg met je collega’s gepland staat. Je verzamelt agendapunten van iedereen en tijdens het overleg ben jij verantwoordelijk voor de notulen, die naderhand worden verspreid. Het is bijna tijd voor de gezamenlijke lunch, dus je bereidt de boodschappen voor.

Na de lunch ontvang je een nieuwe kandidaat voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Je begeleidt de kandidaat bij het bespreken van het contract. Na dit gesprek overleg je met je collega’s op de administratieafdeling om te kijken waar je hen vandaag nog kunt ondersteunen. Er moet nog een contract worden opgesteld, dus dit wordt jouw volgende taak.

Aan het einde van de dag doe je een laatste rondgang in het kantoor om te controleren of alles in orde is. Vervolgens sluit je de deur achter je en kun je met een tevreden gevoel naar huis.

Salarisadministrateur: Je begint de dag met het doornemen van e-mails, voornamelijk gericht op salaris gerelateerde vragen, zoals pensioenregelingen en onkostenvergoedingen. Na het beantwoorden van deze e-mails, heb je een overleg met je collega’s van de Administratie-afdeling om de lopende zaken te bespreken.

Na de lunch ontvang je een nieuw medewerkerscontract via e-mail, wat je voorbereidingen voor de salarisverwerking in gang zet. Aan het einde van de dag krijg je een herinnering over salarismutaties, die je al eerder hebt gecontroleerd. Je neemt dit nog een keer door en stuurt het terug naar je collega. Alle salarissen worden de volgende dag netjes uitbetaald, en zo heb je jouw bijdrage geleverd!

Neem contact op en ontdek je mogelijkheden!

Wil je meer weten en telefonisch kennis met ons maken? Vul dan hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Locus People is meer dan werk

  Bij Locus People helpen we je groeien en de beste versie van jezelf te worden. Vanaf dag één krijg je verantwoordelijkheid voor je eigen werk, met de nodige ondersteuning om succesvol te zijn.

  We houden het echter niet alleen serieus. Elke vrijdagmiddag beginnen we het weekend met een gezellige borrel. Bovendien organiseren we regelmatig Locus People-events, zoals weekenduitjes, barbecues en paintballen, om elkaar beter te leren kennen.

  Vertrouwen is de basis van succesvolle samenwerking, en bij Locus People streven we ernaar om vertrouwd te raken met onze professionals, bedrijven en elkaar.

  Persoonlijke ontwikkeling

  Of je nu net bent afgestudeerd of al jaren ervaring hebt, als professional ben je nooit uitgeleerd. Bij Locus People begrijpen we dat als geen ander, daarom bieden wij jou als collega alle ruimte om je vakinhoudelijk en op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen.

  Groeien als professional komt voort uit ambitie, verantwoordelijkheid en ‘gewoon doen!’. Maar dan wel met de juiste kennis en vaardigheden. Daarom krijg je bij Locus People al meteen wanneer je begint, diverse externe en interne trainingen van de beste experts in hun vakgebied.

  Leren doe je van anderen en daarom helpen we elkaar bij Locus People, iedereen op zijn eigen manier. Bovendien krijg je bij Locus People altijd de begeleiding van een ervaren professional in jouw vakgebied.