Corporate Recruiter

Vind het juiste talent en bouw aan langdurige relaties.

Kom werken bij Locus People

Wat doe je als corporate recruiter?

Een recruiter kan je zien als een scout. Iemand die de beste mensen voor het team selecteert. Hij of zij gaat op zoek naar de juiste collega die goed bij de groep past en die goed kan functioneren in de desbetreffende omgeving. Als recruiter begeleid je het hele proces van kandidaat tot nieuwe collega.Je schrijft wervende vacature teksten waarmee je de kandidaat over de streep wil trekken. Je bent bekend met de job boards  en niet bang om te bellen. Als er bij een goede kandidaat een nummer staat bel je diegene direct op.

Op het eerste gezicht lijkt het dat je alleen maar achter je computer zit cv’s te zoeken. Niks is minder waar. Bij Locus People zoek je zelf de kandidaat en voer je sollicitatiegesprekken. Tijdens deze gesprekken wordt er van jou verwacht dat je de juiste vragen kan stellen en dat je weet te peilen of diegene gelukkig wordt in de potentiële functie. Je legt alles zo goed mogelijk uit en weet ze te enthousiasmeren voor de baan. Als de kandidaat eenmaal meerdere gesprekken heeft gehad en de aanbieding, die jij hebt gemaakt wordt geaccepteerd regel jij de vervolgstappen.

Ontwerp zonder titel (20)
Ontwerp zonder titel (21)

Je zorgt dat er een auto voor diegene klaar staat, dat de werkplek is geïnstalleerd en dat het desbetreffende team helemaal op de hoogte is.

Het is dus belangrijk dat je meerdere ballen in de lucht kan houden. Daarnaast is het ook fijn dat je sociaal sterk bent en dat je oprecht geïnteresseerd bent in de ander. Als recruiter ben je analytisch. Je moet namelijk zeker weten dat wat diegene zegt ook echt bedoelt wordt en dat er niks anders achter zit. De recruiter is vaak de eerste persoon waar iemand mee in contact komt en de kandidaat zal dus ook als eerste bij jou terecht komen met vragen of vertrouwelijke dingen. Hier moet je dus oprecht en goed mee om kunnen gaan.

Wat voor opleiding heb je nodig om corporate recruiter te worden?

De meeste recruiters hebben een HBO-opleiding in een commerciële richting. Denk hierbij aan de opleiding commerciële economie of bedrijfskunde. Als recruiter leer je wel het meeste in het werkveld. Je hoeft geen ervaring te hebben om te starten bij Locus People. Heb je dit wel is het ook geen probleem.

Wat ga je doen als corporate recruiter?

In de ochtend begin jij met het bijwerken van je mail om te kijken of er reacties op jouw vacatures zijn binnengekomen. Vervolgens bespreek je met het MT welke functies je deze week gaat oppakken en start je de zoektocht naar de perfecte kandidaat. Terwijl je druk bezig bent met het doorspitten van profielen belt een Salesmanager over het CV dat je vorige week hebt opgestuurd, hij is enthousiast en wil graag een gesprek in plannen met jouw kandidaat. Na de lunch heb je een sollicitatiegesprek met een kandidaat die je hebt uitgenodigd voor een tweede gesprek. Zowel de kandidaat als de Salesmanager is na afloop van het gesprek is enthousiast, de volgende stap voor jou is om alles rond te maken en zo weer een nieuwe collega welkom te kunnen heten.

Wat is het verschil tussen een recruiter en corporate recruiter?

Een corporate recruiter is werkzaam voor één organisatie. Hij of zij is helemaal verantwoordelijk voor de aanwas van interne medewerkers. Een recruiter, ook wel bureau recruiter genoemd heeft verschillende vacatures die opgevuld moeten worden. Meestal worden deze ingezet voor een uitzend of werving -en selectiebureau. Deze recruiter vindt de kandidaten via websites en beoordeeld ze op basis van het profiel. Waar een corporate recruiter zorgt voor het hele proces van A tot Z, is de bureau recruiter de zoeker van het bedrijf. Is een profiel goed? Dan wordt deze doorgezet naar de desbetreffende accountmanager.

Neem contact op en ontdek je mogelijkheden!

Wil je meer weten en telefonisch kennis met ons maken? Vul dan hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Locus People is meer dan werk

  Wij helpen jou ontwikkelen tot de beste versie van jezelf. Daarom wordt je bij Locus People onderdeel van een team waar je vanaf dag één de verantwoordelijkheid voor je eigen werkzaamheden krijgt. Daarnaast wordt je ondersteund om deze succesvol aan te pakken.

  Maar werken bij Locus People is niet alleen maar serieus. Er is ook tijd voor ontspanning en we beginnen het weekend altijd goed met elke vrijdagmiddag een borrel.

  Maar we gaan ook samen op pad want er is geen betere manier om elkaar te leren kennen dan tijdens onze Locus People events. Zoals een weekend weg, lekker barbecueën of elkaar onder vuur nemen tijdens het paintballen.

  De basis van elke succesvolle samenwerking is vertrouwen, en vertrouwen bouw je op door elkaar echt te leren kennen! Dat is hoe wij bij Locus People werken met onze professionals, bedrijven en met elkaar.

  Persoonlijke ontwikkeling

  Of je nu net bent afgestudeerd of al jaren ervaring hebt, als professional ben je nooit uitgeleerd. Bij Locus People begrijpen we dat als geen ander, daarom bieden wij jou als collega alle ruimte om je vakinhoudelijk en op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen.

  Groeien als professional komt voort uit ambitie, verantwoordelijkheid en ‘gewoon doen!’. Maar dan wel met de juiste kennis en vaardigheden. Daarom krijg je bij Locus People al meteen wanneer je begint, diverse externe en interne trainingen van de beste experts in hun vakgebied.

  Leren doe je van anderen en daarom helpen we elkaar bij Locus People, iedereen op zijn eigen manier. Bovendien krijg je bij Locus People altijd de begeleiding van een ervaren professional in jouw vakgebied.