Salesmanager Recruitment

Vind het juiste talent en bouw aan langdurige relaties.

Kom werken bij Locus People

Wat doe je als sales manager?

Als salesmanager bij Locus People leid je je eigen team, waarbij je verantwoordelijk bent voor hun prestaties en persoonlijke ontwikkeling. Je stuurt hen aan en biedt ondersteuning waar nodig. Naast het coördineren van je team, meestal bestaande uit junior en medior accountmanagers, blijf je zelf actief in je eigen zakelijke taken en onderhoud je contact met klanten en kandidaten.

Als salesmanager speel je ook een cruciale rol in het laten groeien van je team. Dit betekent dat je samen met de recruitmentafdeling op zoek gaat naar nieuwe collega’s om je team uit te breiden.

De meeste Salesmanagers hebben een pad doorlopen van junior naar medior, naar senior, voordat ze de rol van Salesmanager bereiken. In sommige gevallen kan de functie nog uitdagender zijn, zoals wanneer je verantwoordelijk bent voor het opzetten van een nieuwe vestiging. Hierbij moet je niet alleen je team leiden, maar ook de branche op locatie introduceren. Je moet nieuwe klanten aantrekken om de zakelijke activiteiten te starten en accountmanagers werven om je team op te bouwen. Dit biedt een boeiende uitdaging voor meer ervaren accountmanagers.

De verantwoordelijkheden van een Sales Manager

Het belangrijkste onderscheid tussen een Account Manager en een Sales Manager is dat de Account Manager vooral gericht is op zijn eigen verkoop, zijn eigen klanten en kandidaten. Ze beheren hun eigen portefeuille en voeren tal van gesprekken met als doel zoveel mogelijk mensen aan nieuwe banen te helpen. De Sales Manager daarentegen heeft een coördinerende rol en ondersteunt junior teamleden bij hun start. Ze delen hun expertise om anderen te begeleiden, wat soms betekent dat hun eigen taken op een lager pitje staan.

Wat voor opleiding heb je nodig om sales manager te worden?

De meeste salesmanagers hebben een afgeronde HBO opleiding. Commerciële economie of bedrijfskunde is hier een goed voorbeeld van, maar voor een salesmanagers functie is dit niet heel erg noodzakelijk. In deze rol is namelijk ervaring heel belangrijk. Een accountmanager met ervaring in de detachering heeft dus zeker de mogelijkheid om sales manager te worden.

Hoe ziet je dag er uit?

De dag van een salesmanager is nooit hetzelfde. Het is een goede verdeling tussen op kantoor zijn en op de weg. Door de meeste salesmanagers wordt de maandag gezien als de leukste dag. Op deze dag zijn er veel meetings. 1 op 1 of met het hele team. Het is leuk om te zien hoe de accountmanagers groeien en dat jij ze daar mee geholpen hebt.

Wat zijn de ontwikkelingsmogelijkheden binnen Locus People?

Locus People is een dynamische organisatie met groeiende teams in bestaande en nieuwe vestigingen. We bieden volop ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, zelfs als je al ervaring hebt. Als Sales Manager investeren we in jou, met trainingen en externe cursussen die aansluiten bij je behoeften. Je kunt ook rekenen op begeleiding van onze directie om je groei te blijven stimuleren.

Groeipad

Neem contact op en ontdek je mogelijkheden!

Wil je meer weten en telefonisch kennis met ons maken? Vul dan hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Locus People is meer dan werk

  Wij helpen jou ontwikkelen tot de beste versie van jezelf. Daarom wordt je bij Locus People onderdeel van een team waar je vanaf dag één de verantwoordelijkheid voor je eigen werkzaamheden krijgt. Daarnaast wordt je ondersteund om deze succesvol aan te pakken.

  Maar werken bij Locus People is niet alleen maar serieus. Er is ook tijd voor ontspanning en we beginnen het weekend altijd goed met elke vrijdagmiddag een borrel.

  Maar we gaan ook samen op pad want er is geen betere manier om elkaar te leren kennen dan tijdens onze Locus People events. Zoals een weekend weg, lekker barbecueën of elkaar onder vuur nemen tijdens het paintballen.

  De basis van elke succesvolle samenwerking is vertrouwen, en vertrouwen bouw je op door elkaar echt te leren kennen! Dat is hoe wij bij Locus People werken met onze professionals, bedrijven en met elkaar.

  I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.