Salesmanager Recruitment

Vind het juiste talent en bouw aan langdurige relaties.

Kom werken bij Locus People

Wat doe je als sales manager?

Als salesmanager bij Locus People zorg je voor je eigen team. Jij bent verantwoordelijk voor de prestaties en de (persoonlijke) ontwikkeling van jouw teamleden. Jij stuurt aan en helpt waar nodig. Buiten dat je de groep, meestal bestaande uit junior en medior accountmanagers, coördineert, draai je ook nog je eigen business en hou je contact met je klanten en kandidaten.

Het is daarnaast als salesmanager ook belangrijk dat je team gaat groeien. Hiermee bedoelen we dat jij samen met de afdeling recruitment op zoek gaat naar nieuwe collega’s om jouw ploeg mee uit te breiden.

De meeste salesmanagers die aan het werk zijn, zijn doorgegroeid van junior, naar medior, naar senior, naar salesmanager. Het komt ook voor dat je als salesmanager een vestiging moet opbouwen. Dan heeft de functie een nog diepere laag, omdat je hierbij ook de branche moet opzetten op de locatie van het nieuwe kantoor. Je moet op zoek naar klanten om de business op te starten en je moet opzoek naar accountmanagers om je team te vullen. Een leuke uitdaging voor de wat ervaren accountmanager.

De verantwoordelijkheden van een Sales Manager

Het grote verschil tussen een account en sales manager is dat de accountmanager veel bezig is met zijn eigen verkoop, eigen klanten en kandidaten. Ze draaien hun eigen winkel. Voeren veel gesprekken en hebben als doel om zo veel mogelijk mensen aan een nieuwe baan te helpen. De salesmanager heeft de coördinerende rol en helpt de junioren met opstarten. Hij of zij leert de fijne kneepjes van het vak, waardoor het eigen werk soms op een laag pitje staat.

Wat voor opleiding heb je nodig om sales manager te worden?

De meeste salesmanagers hebben een afgeronde HBO opleiding. Commerciële economie of bedrijfskunde is hier een goed voorbeeld van, maar voor een salesmanagers functie is dit niet heel erg noodzakelijk. In deze rol is namelijk ervaring heel belangrijk. Een accountmanager met ervaring in de detachering heeft dus zeker de mogelijkheid om sales manager te worden.

Hoe ziet je dag er uit?

De dag van een salesmanager is nooit hetzelfde. Het is een goede verdeling tussen op kantoor zijn en op de weg. Door de meeste salesmanagers wordt de maandag gezien als de leukste dag. Op deze dag zijn er veel meetings. 1 op 1 of met het hele team. Het is leuk om te zien hoe de accountmanagers groeien en dat jij ze daar mee geholpen hebt.

Wat zijn de ontwikkelingsmogelijkheden binnen Locus People?

Locus People is een organisatie waar veel jonge mensen werken en die volop in beweging is. Onze teams in de bestaande vestigingen groeien, maar we openen ook nieuwe vestigingen en misschien ben jij wel degene die onze dienstverlening naar een heel ander vakgebied doortrekt.

Ook al heb je al ervaring, als professional ben je nooit uitgeleerd. Bij Locus People begrijpen we dat als geen ander, daarom bieden wij jou als collega alle ruimte om je vakinhoudelijk en op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen.

Als salesmanager bij Locus People, willen we in jou investeren. Daarom bieden wij diverse trainingen en externe cursussen aan die aansluiten bij de vaardigheden waar jij jezelf in wilt ontwikkelen. Uiteraard ontvang jij ook voldoende begeleiding vanuit de directie, om te blijven groeien.

Groeipad

Neem contact op en ontdek je mogelijkheden!

Wil je meer weten en telefonisch kennis met ons maken? Vul dan hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Locus People is meer dan werk

  Wij helpen jou ontwikkelen tot de beste versie van jezelf. Daarom wordt je bij Locus People onderdeel van een team waar je vanaf dag één de verantwoordelijkheid voor je eigen werkzaamheden krijgt. Daarnaast wordt je ondersteund om deze succesvol aan te pakken.

  Maar werken bij Locus People is niet alleen maar serieus. Er is ook tijd voor ontspanning en we beginnen het weekend altijd goed met elke vrijdagmiddag een borrel.

  Maar we gaan ook samen op pad want er is geen betere manier om elkaar te leren kennen dan tijdens onze Locus People events. Zoals een weekend weg, lekker barbecueën of elkaar onder vuur nemen tijdens het paintballen.

  De basis van elke succesvolle samenwerking is vertrouwen, en vertrouwen bouw je op door elkaar echt te leren kennen! Dat is hoe wij bij Locus People werken met onze professionals, bedrijven en met elkaar.

  I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.