Een sterk groeiend bedrijf vraagt om de juiste specialisten

Het succesverhaal van Essity

Essity is een landelijk en wereldwijd hygiëne- en bosproducten bedrijf. Het bedrijf ontwikkelt hygiëneoplossingen voor duurzame personal care-, tissue- en bosproducten. Dit soort type producten maken ze allemaal in hun eigen fabrieken. De Scandinavische groep bestaat sinds 1929 en heeft inmiddels 50.000 medewerkers over de hele wereld. Door het succes van Essity en meerdere overnames blijft het bedrijf groeien, waarbij het aantal vacatures binnen het bedrijf ook groeit. Inmiddels heeft Essity via Locus People al vier van deze vacatures kunnen vervullen. Jeff, contactpersoon bij Locus People, beschrijft Essity als een prachtige klant waar mensen doorgaans lang blijven werken, veel opleiding aangeboden krijgen en zich kunnen blijven ontwikkelen.

Schaarste van techneuten

Merel, Talent Acquisition Manager NL bij Essity, vertelt: ”We ondervinden problemen met het vinden van nieuwe geschikte werknemers. Het vinden mensen met elektrotechnische en besturingstechnische kennis blijkt niet makkelijk te zijn, gezien de schaarste op de markt. Dan is het ook nog eens de opgave om topkandidaten te vinden, en deze op gesprek te krijgen bij Essity. Ik merkte dat over het algemeen Technici worden benaderd door veel verschillende bedrijven. Ze hebben dus ruime keuze als ze op zoek zijn naar een nieuwe baan”. Jeff was er zeker van dat hij de geschikte kandidaten kon leveren aan Essity. Zodoende nam hij contact op. “Jeff had heel snel een goede kandidaat voor ons, die we al in de eerste maand hebben aangenomen. Daarna is het balletje gaan rollen.”

De soepele samenwerking met Locus

Een snelle koppeling tussen Locus People en de opdrachtgevers is van essentieel belang voor een soepel proces. Merel zegt hierover: “Het contact met Jeff verliep heel goed, daar ben ik zeker positief over. Hij schakelde enorm snel, waardoor ik altijd op de hoogte was van eventuele vorderingen in het proces.” Bij Locus People gaat de accountmanager vaak mee naar het gesprek. Merel zegt dat als positief te hebben ervaren. “Ik heb dat nog niet eerder meegemaakt met bureaus. Daaraan vond ik prettig dat ik ook van Jeff terugkoppeling kreeg op het gesprek. Hij kan dan zien hoe de kandidaat zich voorstelt bij Locus People op kantoor, maar ook zien of de kandidaat daarna hetzelfde is bij ons bedrijf. Daarnaast leert de accountmanager zelf nog meer over de functie. Ik vind dit heel betrokken van Locus People.”

“In een korte tijd hebben wij door Locus People vier vacatures kunnen vervullen.”

bij_Infinity_met_blauw_zakje2
entree
De meerwaarde van Locus

Merel vertelt dat de meerwaarde van Locus People voor Essity vooral de uitstekende marktkennis, het uitgebreide netwerk en de manier van communiceren is. “Ik weet precies wat ik aan Jeff en zijn collega’s heb, ze weten en snappen wat wij zoeken en weten ook waar ze deze mensen kunnen vinden.” Merel en Jeff hebben regelmatig contact. “Er kwam laatst een technische functie vrij, en ik moest gelijk aan Locus People denken. Ik weet dat Jeff daar nu mee bezig is.”
Over de meerwaarde van arbeidsbemiddeling via Locus People was Merel zeer te spreken. “Ik heb het gevoel alsof het ons heel veel tijd heeft bespaard en ik zou het ook zeker aanraden. Ik ben zelf ook wel echt actief mensen aan het benaderen, denk bijvoorbeeld aan LinkedIn. Echter wordt deze groep mensen zoveel benaderd. Voor sommige functies, die echte niche functies, heb je een externe arbeidsbemiddelingspartij simpelweg nodig. Ik merkte al snel dat Locus People een uitstekend netwerk heeft. Als ik de geschikte kandidaten zelf moet vinden en bij ons aan het werk moet zien te krijgen dan ben ik maanden bezig.”
Essity werkt sinds juni 2018 met Locus People samen en inmiddels zijn er 4 Electrical Supervisors bij Essity Hoogezand in dienst via Locus People en is de vijfde werkende in de maak bij Essity in Suameer. Daarnaast heeft Merel Jeff gevraagd om Essity in Gennep en Cuijk te ondersteunen met lastige vacatures. Jeff en zijn collega Bjorn van den Ouweland zijn direct langs gegaan om te inventaristeren naar de behoeftes van het team.