De behoefte aan meer uitdaging

Het succesverhaal van Kees

Begin 2018 wordt het voor Kees duidelijk dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Hij heeft naar zijn mening alles uit zijn baan gehaald en is klaar voor een nieuwe stap. Bovendien vindt er een reorganisatie plaats binnen het bedrijf waar hij werkzaam is. Hij besluit daarom zijn CV op LinkedIn te plaatsen, die meteen wordt opgemerkt door Bjorn van den Ouweland, accountmanager bij Locus People.

“Locus People: De gids naar mijn nieuwe uitdaging.”

De behoefte aan verandering

Kees was al langere tijd werkzaam als E&I technicus waarbij het onderhoud en het oplossen van storingen aan meet & regel apparatuur van chemische processen onder zijn belangrijkste taken vallen. “Ik was toe aan verandering aangezien ik het gevoel had dat ik alles uit deze baan had gehaald. Daardoor ging ik toch eens voorzichtig oriënteren naar andere banen. De werkomstandigheden tijdens een reorganisatie heeft alles in stroomversnelling gebracht”.

Kees wilde zijn carrière als E&I technicus graag voortzetten. “Ik had niet echt problemen met het zoeken van een baan, specialisten in mijn werkveld zijn erg gewild”. E&I technici zijn in de arbeidsmarkt moeilijk te vinden; of ze zijn niet in de juiste regio te vinden, of lastig van die plek weg te krijgen. Toch betekent dit niet dat je meteen de juiste baan vindt. Kees vertelt verder: “Het enige probleem waar ik tegenaan liep was dat ik niet direct met de juiste mensen in aanraking kwam. Ik zag een interessante vacature via de website van Chemours, solliciteerde direct maar een reactie liet op zich wachten”. Bjorn nam contact op met Kees naar aanleiding van zijn CV op LinkedIn. “Bjorn was ervan overtuigd dat hij voor mij een passend, nieuwe uitdaging zou vinden. In het eerste gesprek heb ik aangegeven dat ik al bij Chemours had gesolliciteerd, maar nog geen reactie had gekregen”. Bjorn stelde meteen voor om Kees voor te dragen bij Chemours aangezien hij daar de juiste mensen kende.

De meerwaarde van arbeidsbemiddeling

Als er een vacature online open staat kan het lastig zijn om direct bij de juiste persoon terecht te komen. Vaak wordt een sollicitatie naar een standaard emailadres gestuurd en bestaat de kans dat deze verdwijnt in een grote bak met andere sollicitatiebrieven. Iemand zoals Bjorn kan net dat extra stapje zetten of de juiste mensen kennen. Kees heeft in het arbeidsbemiddeling proces vooral de open communicatie als positief ervaren. “Het contact met Bjorn verliep erg soepel. Het was duidelijk wat we aan elkaar hadden en wat we wilden bereiken. Bjorn had de goede contacten en zorgde ervoor dat ik direct aan de poort kon solliciteren. Hierdoor ging het allemaal veel sneller dan verwacht.”

Een geschikte match

Kees heeft voor Chemours gekozen door hun locatie en omdat ze een stuk groter zijn dan zijn vorige bedrijf. “Wat ik vanaf het eerste contact met Chemours begreep, en nu ook merk, is dat het hier naar mijn idee goed georganiseerd is. Vanaf het begin had ik het gevoel dat ze veel potentie in mij zien. Ze wilde de uitdaging aangaan om mij los te weken van mijn oude baan. Ik denk dat Bjorn goed heeft voorzien dat ik een geschikte kandidaat voor Chemours zou zijn.”

Kees is positief over de toekomst. “Ik kan nu al kan zeggen, dat ik met een goed gevoel hier werk en helemaal op mijn plek zit. Naar mijn idee zijn mijn collega’s bij Chemours ook heel tevreden met mij. Ik heb mijn match gevonden, en ik zou Locus People zeker aanraden om mee samen te werken.”