Een baan met meer ontwikkelingsruimte

Het succesverhaal van Robbie

Robbie is inmiddels anderhalf jaar werkzaam als omgevingsmanager bij De Klerk Werkendam. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in waterbouw en staalconstructie. Robbie is onder andere verantwoordelijk voor het verkrijgen van vergunningen voor projecten en het afstemmen van werkzaamheden met alle betrokken partijen. Hij is zowel betrokken bij de aanbestedings- als de realisatiefase van de projecten van De Klerk. Voordat hij hier begon was het bij zijn vorige baan al aan het kriebelen: hij zocht meer ruimte om zich te ontwikkelen.

“Door eerdere positieve ervaringen ben ik het gesprek via Locus People aangegaan.”

Op zoek naar een nieuwe baan

“Na zes jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Het gevoel dat mijn ontwikkeling in dit vak een beetje stil stond werd steeds sterker. Ik was klaar voor iets anders, wat na zes jaar wel logisch is, denk ik. Ik had met name behoefte aan een andere omgeving en meer ruimte om mezelf te ontplooien. Ik was nog niet actief op zoek naar een baan, maar toch werd ik benaderd door meerdere bureaus, waardoor de stap naar een nieuwe baan makkelijker werd. De markt is op dit moment erg krap qua beschikbaarheid van geschoolde mensen en mensen met werkervaring, dus ik hoefde weinig te doen aangezien er al veel interesse in mijn profiel was.”

Door zijn achtergrond en ervaring was Robbie een sterke kandidaat. Hij werd door meerdere partijen benaderd, waaronder Locus People. Robbie kende Jaap IJsselstein, Salesmanager bij Locus People, al ruim tien jaar. Jaap had Robbie ooit al eens eerder aan een baan geholpen. De persoonlijke aandacht van Jaap gaf de doorslag voor Robbie om met Locus aan de slag te gaan. “Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om door eerdere positieve ervaringen en het vertrouwen in Jaap via Locus het gesprek aan te gaan.”

De stap naar een kleiner bedrijf

Robbie hoefde uiteindelijk alleen bij De Klerk op gesprek te gaan, aangezien dit meteen de juiste match bleek te zijn. Het proces liep erg vlot en Robbie kon al snel beginnen bij zijn nieuwe baan. Het bedrijf waar hij hiervoor werkzaam was, is een stuk groter dan De Klerk. “Dit betekent dat het formaat van de projecten nu veelal ook kleiner is. Het leek me interessant om na een groot bedrijf een iets kleiner bedrijf te ontdekken. Het werk is meer direct, er zijn kortere lijntjes en ik heb het gevoel dat ik hier veel meer invloed heb. Ik kan meer dingen zelf regelen.”

Robbie zegt goed op zijn plek te zitten bij De Klerk. ”Voor nu heb ik het goed naar mijn zin en ik ben benieuwd hoe dat zich gaat ontwikkelen in de toekomst.” Robbie werkte ruim een jaar via Locus People bij De Klerk. De Klerk was zo tevreden over Robbie dat ze hem graag van Locus People wilde overnemen. “Ik zou Locus People zeker aanraden als partner bij het vinden van een nieuwe uitdaging. Ik heb het gevoel dat als ik ooit vragen of problemen heb, ik altijd bij Jaap terecht kan.”