Een snelle overgang naar een nieuwe baan

Het succesverhaal van Timo

In 2018 realiseert Timo dat hij niet op zijn plek zit bij zijn huidige werkgever en dat hij vooral toe is aan een nieuwe werkomgeving. Onze accountmanager, Bjorn van den Ouweland, merkte zijn profiel op en contacteerde hem via LinkedIn om samen een nieuwe uitdaging voor hem te vinden.

”Locus People zorgde voor een snelle overgang tussen mijn oude werkgever en mijn nieuwe werkgever.”

Op zoek naar een nieuwe omgeving

“De gang van zaken verliep bij mijn vorige werk niet naar mijn wensen, aangezien ik merkte dat ik vaak zelf achter dingen aan moest gaan. Ik had behoefte om ergens te werken waar de randzaken goed waren geregeld.” Hij wilde werkzaam blijven in dezelfde functie, alleen dan in een nieuwe omgeving. Hij ging voorzichtig om zich heen kijken, en werd al snel gecontacteerd door Bjorn van den Ouweland van Locus People. Naar Timo zijn mening verliep dit contact erg soepel. “We hebben eerst afgesproken voor een kennismakingsgesprek. Hij had specifieke vragen voor mij om erachter te komen hoe ik als persoon ben en wat mij interesseert.” Dit zorgde ervoor dat Bjorn een duidelijk beeld van hem kreeg. “Bjorn had al direct een aantal vacatures voor mij in gedachte, waaronder de vacature van mechanisch monteur bij Attero.” Per vacature bepaalden ze samen welke bij Timo zou passen. Bjorn besloot hem meteen voor te stellen bij Attero, waarna hij al snel werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Een snelle overgang

Bjorn voorzag een match bij Attero. Dit had hij goed voorzien aangezien Timo alleen bij Attero op gesprek is gegaan. “Het was gelijk raak. Het was een vrij snelle overgang tussen m’n oude werkgever en m’n nieuwe werkgever.” Timo vond het fijn dat hij door de bemiddeling van Locus People niet veel tijd is kwijtgeraakt aan het zoeken naar een nieuwe baan. “Ik denk dat als ik het in tijd zou uitdrukken, ik er nog geen dag aan kwijt ben geweest.” Verder vond hij de communicatie met Bjorn erg duidelijk, snel en makkelijk. “Als ik vragen had kon ik ze makkelijk via whatsapp stellen, ik hoefde niet te bellen of te mailen. Meestal kreeg ik dezelfde dag nog het antwoord op mijn vragen.”

De juiste functie

Timo heeft nog steeds goed contact met Bjorn. “Toen ik hier ongeveer een maand in dienst zat, is hij een keer langs gekomen. Hij vroeg toen of hij nog ergens mee kon helpen, maar dit was niet nodig. Het contact wordt natuurlijk wel minder, maar ik weet zeker dat ik bij hem terecht kan als ik problemen of vragen heb.”

Timo was voor Attero werkzaam bij een andere technische dienst. “De werkzaamheden komen nagenoeg overeen, waardoor ik snel kon meedraaien in het bedrijf. De werkzaamheden zijn hier beter georganiseerd, dus ik zit hier zeker op mijn plek.” Hij ziet zijn ervaring met Locus People als zeer positief. “Als ik iemand zou kennen die een geschikte baan zoekt, zou ik Locus People zeker aanraden.”