Hetzelfde werk in een nieuwe omgeving

Het succesverhaal van Ronald

In 2017 wordt Ronald min of meer gedwongen om een nieuwe baan te zoeken. Door een reorganisatie kan hij niet blijven op zijn toenmalige werkplek. Hij besluit daarom zelf zijn CV op verschillende websites te plaatsen en zorgt voor een beter zichtbaar LinkedIn profiel. Dit werd opgemerkt door Tjerk Bakker, accountmanager bij Locus People.

“Door met iemand te praten die echt door vraagt, werd het beeld van wat ik wilde steeds scherper”.

Op zoek naar een nieuwe omgeving

Ronald was al langere tijd werkzaam bij een grootschalig adviesbureau met meerdere vestigingen over de hele wereld. Het werk wat hij daar deed sloot aan bij zijn interesses en kwaliteiten maar toch zat hij niet helemaal op de juiste plek. “Ik was zelf al voorzichtig aan het rond kijken naar een nieuwe uitdaging toen ik werd ingehaald door de realiteit. Bij het bedrijf waar ik zat moesten een aantal mensen weg en helaas stond mijn naam ook op die lijst” vertelt Ronald. Dit zorgde er voor dat zijn zoektocht sneller van start ging dan verwacht. “Ik ben zelf stappen gaan ondernemen en gaan zoeken naar vacatures. Ik merkte al snel dat veel adviesbureaus vooral op zoek waren naar specialisten terwijl ik zelf meer een generalist ben”. Een situatie waar meer mensen mee te maken hebben. Vaak wordt er gevraagd naar kandidaten met ervaring in specifieke projecten terwijl dit niet altijd de juiste mensen voor de baan zijn. “Zelf had ik al een aantal mogelijk passende vacatures gevonden en hierop gesolliciteerd, maar dit leidde niet naar het gewenste resultaat. Daarnaast wist ik nog niet goed wat ik wilde. Vandaar dat ik mijn LinkedIn profiel toen actiever ben gaan gebruiken. Daarna werd ik al snel gebeld door Locus People”.

Passend advies

“Ik kwam in contact met Tjerk Bakker, accountmanager bij Locus People, hij had heel specifiek gekeken naar de informatie op mijn profiel. In het eerste gesprek heb ik meteen duidelijk aangegeven dat ik niet meer op zoek was naar een baan binnen een groot adviesbureau. Ik was meer op zoek naar een opdrachtgevende organisatie, omdat ik de rol van gedelegeerd opdrachtgever al meerdere malen naar tevredenheid had ingevuld”. Vanuit dat eerste gesprek volgden meerdere gesprekken. In het geval van Ronald waren er meerdere vacatures die aansloten bij zijn profiel. Samen met Tjerk heeft hij bepaald of deze vacatures daarnaast ook aansloten bij hem. “Per vacature hebben we gekeken naar de mogelijkheden en of het potentie had voor mij. Zo heb ik ook een aantal keer aangegeven dat ik niet op gesprek wilde gaan omdat het niet 100% was wat ik wilde. Dit werd gelukkig begrepen”.

Een luisterend oor

Wat volgde waren introductiegesprekken. “Ik ben met verschillende organisaties het gesprek aangegaan en kwam er op die manier achter dat een kleinschalige organisatie de juiste keus was voor mij. Uiteindelijk werd het voor mij ook minder belangrijk om voor een opdrachtgevende organisatie te werken en kwam het adviesbureau toch ook weer in beeld”. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan kom je vaak tot nieuwe of andere inzichten en dan is het fijn als iemand een luisterend oor biedt en die verder voor je aan het werk gaat. “Ik ben vanaf het begin van deze fase ook zelf aan de slag gegaan. Ik wilde niet helemaal afhankelijk zijn van een arbeidsbemiddelaar maar ik merkte dat ik het heel fijn vond om met iemand te kunnen sparren. Juist door met iemand te praten die echt doorvraagt, werd het beeld van wat ik wilde steeds scherper”.

Vaak kunnen mensen goed beredeneren wat ze niet willen maar de vraag wat je wel wilt, is lastiger. Tijdens zo’n proces kan het helpen met iemand te praten die verstand heeft van de arbeidsmarkt. Ronald had gelukkig genoeg tijd om meerdere gesprekken aan te gaan met de accountmanager maar ook met verschillende opdrachtgevers. Dit bracht hem uiteindelijk bij zijn geschikte match: Bouwkundig projectmanager bij bbn adviseurs. Een kleinere organisatie die zich richt op advies en management voor vastgoed in diverse disciplines en voor verschillende markten. “Ik ben verantwoordelijk voor een breed takenpakket, de projecten zijn enorm divers en daarnaast sprak de werksfeer bij bbn mij erg aan. Ik zit hier zeker op m’n plek”.