Met spoed op zoek naar een nieuwe baan

Het succesverhaal van Annemarie

Annemarie was met veel plezier aan het werk als boekhoudkundig medewerker tot in 2017 de crisis, naast veel klanten, ook de organisatie zelf raakte. Annemarie was helaas één van de ongelukkige die een nieuwe baan moest zoeken. “Wat nu? was het eerste wat in mij opkwam. Ik moest bij het begin beginnen en ik schreef me in op vacaturesites en werkte mijn LinkedIn-profiel bij”. De meest logische stappen op zo’n moment. Annemarie hield  dagelijks de beschikbare vacatures in de gaten. Dit viel op bij Simon, accountmanager bij Locus People Finance. Binnen een paar dagen  werd Annemarie door hem uitgenodigd op gesprek.

“Binnen een week had ik mijn eerste sollicitatie-gesprek al”

een duidelijk CARRIÈRE pad

Annemarie ambieerde vanaf jongs af aan een carrière op het gebied van Finance. Zo begon zij na een avontuur in het buitenland aan de Hbo-opleiding Accountancy, die zij uiteindelijk succesvol afrondden.  Na haar Hbo-opleiding ging zij aan de slag bij een accountantsbureau. Tegelijkertijd startte zij ook met de masteropleiding accountancy bij Nivra Nyenrode. Deze opleiding maakte zij niet af, omdat zij na 4 jaar gewerkt te hebben bij een accountantsbureau tot de conclusie kwam dat dit niet haar toekomst was.  Vervolgens maakte zij dus de stap naar het bedrijfsleven en ging werken als boekhoudkundig medewerker.

reorganiseren

“Ik kwam bij een jong en dynamisch bedrijf terecht waar ik mijzelf ook kon ontwikkelen. In de loop der jaren ben ik vervolgens doorgegroeid tot teamleider van de Finance-afdeling. Ik rapporteerde direct aan de directie.  Ik ben hier 7 jaar, met veel plezier, werkzaam geweest.” Des te harder kwam de klap aan toen zij door een reorganisatie noodgedwongen op zoek moest naar iets nieuws.

Ze ondernam zelf de nodige stappen en was zeer actief op LinkedIn. Accountmanager Simon merkte dit op en nodigde haar uit voor een gesprek om met kennis met elkaar te maken.
“Uiteraard ging ik hier direct op in, ik wilde zo snel mogelijk weer aan de slag. Sindsdien was er nauw contact met Simon. Hij informeerde mij over diverse beschikbare vacatures. Er werd zorgvuldig gevraagd waar ik naar op zoek was en wat voor functies mij aantrokken. Binnen een week had ik mijn eerste sollicitatiegesprek al”.

In gesprek met locus people

Accountmanagers bij Locus People maken gebruik van hun netwerk als ze voor jou aan de slag aan. Dit betekent bijvoorbeeld dat je geen sollicitatiebrieven hoeft te sturen en dat je intensief wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken. Dit werd door Annemarie als zeer prettig ervaren. Voorafgaand aan de gesprekken word je voorzien van  alle informatie over het bedrijf en de vacature.  Ook krijg je diverse sollicitatietips mee. Vervolgens kan je dit met jouw contactpersoon  terugkoppelen en bespreken. “Ik heb in de periode dat ik werkzoekend was, veel contact gehad met Simon.  Hij heeft echt de tijd voor mij genomen en mij begeleid waar dat nodig was. Uiteindelijk heeft hij mij ook aan mijn nieuwe baan geholpen, waar ik hem zeer dankbaar voor ben”.

Inmiddels is Annemarie alweer 3 maanden werkzaam als controller bij haar nieuwe werkgever. Zij is onder anderen verantwoordelijk voor de Finance van drie verschillende vestigingen verspreid door Nederland. ”Ik heb het erg naar mijn zin en merk dat ik hier nog veel kan bijleren. Doorleren is voor mij één van de hoofddoelstellingen binnen mijn carrière.  Ik ben Locus People erg dankbaar voor de hulp bij het zoeken naar een nieuwe uitdaging. Mocht ik ook zelf op zoek gaan naar nieuwe collega’s of mensen ken welke toe zijn aan een nieuwe uitdaging, zal ik zeker Locus People aanbevelen”.