Wat doet een accountmanager eigenlijk?

Wat doet een accountmanager eigenlijk?

Een kijkje in de keuken 

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor een aantal klanten (accounts) van je bedrijf of organisatie. Je denkt met deze klanten mee en wordt daarbij vaak ondersteunt door een team van andere accountmanagers.

Ben jij resultaatgericht en werk je graag met vooraf gestelde doelen? Kun je daarnaast meedenken met een klant en oplossingen aanreiken? Dan beschik jij over karaktereigenschappen die horen bij een goede accountmanager en dit is erg belangrijk binnen deze baan. Dit blijkt uit onderzoek van AV Werving & Selectie. Zij onderzochten dit bij leidinggevenden van salesteams van meer dan dertig toonaangevende organisaties in Nederland. Uit dit onderzoek bleek dat het karakter van een (startend) accountmanager belangrijker werd gevonden dan kennis of vaardigheden. De drie belangrijkste eigenschappen waren: passie, empathie en resultaat gedrevenheid. Meedenken met de klant, oplossingen aanreiken, energiek zijn en doorzettingsvermogen kunnen tonen, kwamen daarna.

Inhousedag

Ben je benieuwd of jij geschikt bent als accountmanager of wil je zien hoe de dag van een accountmanager er uit ziet? Kom dan in juni 2019 naar de Locus People Inhousedag. Op deze dag vertellen wij als eerst wie wij zijn en wat wij precies doen. Daarna krijg je de mogelijkheid om te ‘speeddaten’ met onze accountmanagers. Tijdens deze ‘date’ kun je alles vragen en kom je er achter of deze baan bij jou past. Daarnaast kunnen wij kijken of jij binnen ons salesteam past en zo kan je er dus direct een baan aan overhouden! De vorige Inhousedag vond dit jaar plaats op 27 februari en was een groot succes.

Tijdens de Inhousedag in maart vonden wij een geschikte kandidaat die de volgende dag zijn contract kon tekenen. Wil jij deze kans  ook? Download dan de onderstaande uitnodiging en schrijf je in.

Ben je al helemaal overtuigd dat jij accountmanager wilt worden bij Locus People, kijk dan naar onze vacature en solliciteer direct!

WhatsApp met ons!